Klik hier naar HOME pagina
Home Agenda Sport Cultuur Diverse Mededelingen
Multimedia Wie zijn Wij Contact Archief GDPR
Klik link OKRA site Klik naar Mortsel site

St-Bernadette - Mortsel / Edegem

26 mei 2023

KONINKLIJKE SERRES VAN LAKEN   Fotoreportage

Klik op het midden van de foto om te starten-    

Voor volledig scherm klik in rechter bovenhoek

BEELDENTUIN HUGO VOETEN - GEEL

Woensdag 28/06/2023

Sommigen onder ons zullen zich ons bezoek aan het Art Center Hugo Voeten herinneren in een omgebouwde graanfabriek in Herentals. Nu is het tijd om in volle zomer de gelijknamige beeldentuin in Geel te bezoeken.

De 15 hectare grote private beeldentuin bevat diverse tuinsferen:

- Een historisch park, ontworpen door Jacques Wirtz, rondom een statige villa Hazenhout.

- Een geometrisch park met diverse tuinkamers.

- Een landschappelijke zone, doorspekt met strakke onregelmatige vijvers.                                                                                      

In deze groene setting staan honderden werken van Belgische kunstenaars, zoals Wim Delvoye en Panamarenko, maar evengoed van bij ons niet bekende Bulgaarse kunstenaars en al dan niet bekende andere buitenlandse kunstenaars.

Een gids zal ons gedurende 2 uren rondleiden op dit grote domein met oneffen paden en zal ons regelmatig door het gras laten lopen. Wandelschoenen zijn aangeraden en zeker bij warm weer ook een flesje drank ! Er is geen cafetaria, zodat een zelf meegebrachte energie reep ook welkom kan zijn.

Hoe geraken we daar ?  Niet met het openbaar vervoer ! Daarom gaan we beroep doen, net zoals bij onze wandelingen, op 4 bereidwillige chauffeurs, die een gedetailleerde wegbeschrijving en passende kilometervergoeding zullen ontvangen, te betalen door de medereizigers.

Waar spreken we af : Aan het ATRIUM om 13u15 . Er kunnen maximaal 15 personen mee. Wij worden ten laatste om 14u30 aan de ingangspoort van de beeldentuin op een landwegel verwacht en dat is niet op het officiële adres Hazenhout 19.

Prijs: 20 euro p.p. over te schrijven op rekening Okra Bernadette. De eerste 15 ingeschrevenen kunnen mee. Ik kan alleen een tweede gids bestellen, indien wij met 30 ingeschrevenen zouden zijn en 8 chauffeurs. U gelieve bij de inschrijving te vermelden of u wil meerijden ‼‼

Info: Jan BUYCK