Klik hier naar HOME pagina
Home Agenda Sport Cultuur Diverse Mededelingen
Multimedia Wie zijn Wij Contact Archief GDPR
Klik link OKRA site Klik naar Mortsel site

St-Bernadette - Mortsel / Edegem

25 januari 2023

Kunst en Cultuur

De Singel is een kunstenhuis voor muziek, theater, dans en architectuur en een ontmoetings- en studieplek voor kunst.


Léon Stijnen (1899-1990) bouwde vanaf 1958 gedurende 20 jaar aan deSingel in zijn oorspronkelijke vorm en Stéphane Beel (1955) voegde daar 20 jaar later, met veel respect voor zijn voorganger, een nieuw volume aan toe.

De rondleiding door een gids van “Expeditie De Stad” biedt u een inkijk voor en achter de schermen van deSingel, terwijl u ook vanalles te weten komt over twee van onze grootste modernistische architectuuriconen.

Een derde ‘grande dame’ van de Belgische architectuurwereld Marie-José Van Hee heeft er momenteel een tentoonstelling lopen, maar die is minder geschikt om in groep te bezoeken.

We zullen ook heel wat beeldende kunstwerken tegenkomen, waaronder het nieuwste van Luc Deleu “Bakboordstuurboord”, onderdeel van Kunst in de stad Antwerpen.


Samenkomst : Inkom van deSingel (ingang Desguinlei) onderaan de trap om 13u55.


Duur van de rondleiding 1,5 uur eindigend in le Grand Café van deSingel.


Prijs : 5 euro p.p. maximum 20 personen.


Te bereiken : met de fiets of anders tram 7 of 15. Afstappen Harmonie Belgiëlei en verder met tram 2 of afstappen Berchem-Kerk en een heel stuk te voet langs de Singel naar deSingel.


Info : Jan Buyck – buyckjan@gmail.com – tel. 0486/ 60.09.80


1) Een gegidst bezoek aan het Steen en de Handelsbeurs kan niet doorgaan, daar de Handelsbeurs niet toegankelijk was op de voorziene datum.

2) Voor de beloofde herhaling van het bezoek aan het Stadhuis, dat wij al bezochten met 21 personen, had ik toch graag geweten of er nog wel voldoende belangstelling is voor deze activiteit, die toch een kostprijs heeft van 150 euro. Iedereen die nog belangstelling heeft voor een bezoek op de 4° woensdag van maart, kan mij dit laten weten, liefst per mail of telefonisch.


Woensdag 22 februari

DeSingel Gebouw