Klik hier naar HOME pagina
Home Agenda Sport Cultuur Diverse Mededelingen
Multimedia Wie zijn Wij Contact Archief GDPR
Klik link OKRA site Klik naar Mortsel site

St-Bernadette - Mortsel / Edegem

24 februari 2024

Daguitstap naar IZEGEM   Fotoreportage

Klik op het midden van de foto om te starten-    

Voor volledig scherm klik in rechter bovenhoek

PROGRAMMERING CULTUURACTIVITEITEN 2024

Ons ledenaantal daalt, de belangstelling voor sommige activiteiten ook. Voor culturele activiteiten betekent dit dat we in feite geen eigen busuitstappen meer kunnen organiseren en gidsen dikwijls te duur uitvallen voor het alsmaar dalende aantal deel- nemers. Misschien ligt het ook aan het aanbod. Ik wil uitdrukkelijk alle leden bedanken voor een groot aantal tips, die mij toelaten om onderstaande activiteiten voor te stellen, die hopelijk voldoende belangstelling kunnen opwekken in 2024:


Ideeën genoeg voor een volledig jaarprogramma, maar alles moet ook uitgewerkt worden. Helpende handen daarvoor gezocht, daar ondergetekende digitaal een kluns is. Zo kon er jammer genoeg voor januari 2024 geen culturele activiteit tijdig georganiseerd worden.


Info: Jan Buyck  ERFGOEDCENTRUM POLTIE ANTWERPEN -Woensdag 27 maart

Op de 8ste verdieping van het nieuwe mastergebouw van de Politie Antwerpen in Berchem bevindt zich het erfgoedcentrum. De permanente tentoonstelling geeft aan de hand van unieke stukken, zoals uniformen, wapens, voertuigen en getuigenissen van politiemensen een zicht op het verleden en heden van de politie.

In de tentoonstelling gaat veel aandacht naar WOII, waar de politie gedwongen werd Joodse burgers te arresteren en uit te leveren aan de Duitse bezetter. Ik kan u in verband met deze problematiek, de recente film “Will” aanraden van Tim Mielants (ook op Netflix), of het gelijknamige boek van Jeroen Olyslaegers.

In dit nieuwe hoofdkantoor van de Politie Antwerpen gelden strenge veiligheidsmaatregelen. Aan de ingang passeer je langs de scanstraat en onderga je een veiligheidscontrole. Rugzakken, blikjes en scherpe voorwerpen zijn verboden. Vergeet je identiteitskaart niet, zonder kom je er niet in. De controle neemt gemiddeld 30 minuten in beslag en daar onze rondleiding begint om 13u00, dienen wij ons aan te melden vanaf 12u30.

Bovendien dien ik vooraf een deelnemerslijst in te dienen, met telkens je voornaam, familienaam en rijksregisternummer, te vinden op je I.D. Het bezoek kan maximaal met 20 deelnemers en de volgorde van betaling telt. Boven de 20 belandt u op een reservelijst.

Waar : Mastergebouw Politie Antwerpen, Borsbeeksebrug 38, 2600 Berchem (aan het zelfde plein als de hoofdingang van Berchem-station en daar waar aan de andere kant bussen en trams stoppen)

Uur van bijeenkomst : 12u30

Duur rondleiding: van 13u00 tot 15u00 . Nadien een drankje in het mastergebouw

Prijs: 5 euro, over te schrijven op rekening Bernadette met vermelding rijksregisternummer(s)!!!

Info: Jan BUYCK