Klik hier naar HOME pagina
Home Agenda Sport Cultuur Diverse Mededelingen
Multimedia Wie zijn Wij Contact Archief GDPR
Klik link OKRA site Klik naar Mortsel site

St-Bernadette - Mortsel / Edegem

26 mei 2023

Klik op de fietsers voor de foto’s van de FIETSVIERDAAGSE !

Fiets namiddag- Parken en Torens

 Woensdag 7 juni ( 34 km )

Dagfietstocht-Woensdag 21 juni

RONDJE  MECHELEN

Veiliger fietsen in 2023

Beslissing van het Bestuur op 14/02/23


Iedere fietstocht die ons fietsteam organiseert wordt met de grootste zorg voorbereid. Het moet een mooi en comfortabel parcours worden en vooral, het moet veilig zijn met zo veel mogelijk autoluwe straten, veilige fietspaden en kruispunten. De tocht wordt meerdere keren verkend en aangepast tot we het gewenste resultaat bereikt hebben. Deze zorg is in het verleden succesvol gebleken want we zijn gespaard gebleven van ongelukken en dit willen we absoluut zo houden.

Het verkeer echter wordt jaar na jaar niet alleen drukker maar het verandert ook van samenstelling en het wordt agressiever. Het gevaar komt minder van de automobilisten want die geven ons als groep  gemakkelijk voorrang bij het oversteken.

Op de fietspaden daarentegen is het eerder ieder voor zich en is snelheid de nieuwe norm om rechten af te dwingen. Om de snelheidsduivels tot veiliger gedrag te dwingen zijn we van oordeel dat we ons duidelijker als groep moeten tonen en de gele hesjes zijn hiervoor het best geschikt.


Daarom heeft het Bestuur unaniem beslist (bestuursver- gadering 14/02/23) dat vanaf nu het dragen van de gele hesjes verplicht is voor iedere deelnemer. Alleen de tochtleider en de wegkapiteins dragen een rood hesje zoals in het verleden.

Door het dragen van het gele hesje draagt iedere deelnemer bij tot meer veiligheid voor de groep en is veilig thuiskomen niet enkel de bekommernis van het fietsteam.

Het Fietsteam dank u bij voorbaat.

Info: Marc Roland

Opm.: Vermits het dragen van een geel hesje ook tijdens privé tochten de eigen veiligheid ten goede komt, raden wij aan dat ieder zijn/haar eigen hesje bezit en zal dragen.Vanaf Elsdonk fietsen we langs de Kleine Struisbeek en het Edenpark naar kasteel Klaverblad in Wilrijk. Verder richting fort 8 en de Hobokense Polder.

Op het vroegere Petroleum-zuid ontdekken we Blue Gate met een mooie natuurgordel, fietspaden en nieuwe vestigingen. De ruime depots van DHL en Amazon trekken ook de aandacht. 

We rijden verder door de Groothandelsmarkt naar het Kielpark. De potige Braemblokken, Silvertop – en Kielparktorens rijzen voor ons op. De hangende BP-building en het voormalige Cresthotel leiden ons naar het Nachtegalenpark en het Middelheim en zo komen we weer in Elsdonk.

We rijden bijna heel de route op vlot berijdbare fietspaden zodat  we het parcours rustig kunnen afleggen.

Er wordt onderweg een drankpauze voorzien.

Vertrek met geel hesje om 13u30 aan het ATRIUM. 

Tochtleider: Jos Wellens 


Klik op het midden van de foto om te starten-    

Voor volledig scherm klik in rechter bovenhoek

We plannen een fietstocht van 55 à 60 km langs Rumst, Leest, Bos van Aa, Zemst, Mechelen, Duffel, Kontich. De details met de plaats waar we ’s middags zullen picknicken zal later worden bekendgemaakt.

We vertrekken om 9:30u aan het Atrium, zoals gewoonlijk met geel hesje en  boterhammen, drank en versnapering voor onderweg.

Tochtleider: Marc Roland