Klik hier naar HOME pagina
Home Agenda Sport Cultuur Diverse Mededelingen
Multimedia Wie zijn Wij Contact Archief GDPR
Klik link OKRA site Klik naar Mortsel site

St-Bernadette - Mortsel / Edegem

25 januari 2023

Het fietsseizoen 2022 hebben we op woensdag 19 oktober traditioneel afgesloten met een fietstocht naar Brasschaat waar we in de kantine van voetbalploeg KFC Brasschaat te gast waren voor de lunch.
Tijd om een balans op te maken van het voorbije jaar.

Ons trefpunt organiseert twee fietstochten per maand, een korte van +/- 30 km op de eerste woensdag van de maand en een langere van +/- 60 km op de derde woensdag. Tijdens de maanden juni, juli en augustus was er op maandagavond een avondfietstocht van +/- 25 km georganiseerd en in de maand augustus stond een fietsvierdaagse op de agenda. In  totaal zijn dat 18 tochten overdag en 11 avondtochten. Het weer was ons goed gezind want we hebben slechts één korte tocht   moeten annuleren.

Wie alle tochten zou gefietst hebben, zou 1 165 km op de teller hebben staan, of 881 km van de 18 tochten en 284 km van de 11 avondtochten. Wie de kilometerstand van alle deelnemers zou optellen, zou aan 17 679 km komen, toch wel een indrukwekkende afstand.

Van de 133 leden hebben er 42 minstens één fietstocht gereden. Bij zowel de gewone tochten overdag als de avondtochten mochten we leden van andere trefpunten verwelkomen. Het gemiddeld aantal deelnemers is 17, hoogste aantal is 28 en laagste is 8. Slechts 3 deelnemers hebben ten minsten aan 14 van de 18 tochten deelgenomen en dit zijn toevallig de drie tochtleiders (Jos, Marc en Harry). Uit deze cijfers en nog andere die we hier niet verder verklaren kunnen we afleiden dat de populatie van deelnemers  voor iedere tocht erg verschillend kan zijn of m.a.w. dat de trouwheid laag is wat we spijtig vinden.

De organisatie van de gewone en avondtochten is het werk van drie tochtleiders. Alle tochten worden met veel zorg voorbereid en vereisen veel tijd. Tijdens de tocht krijgen we versterking van de wegkapiteins om de veiligheid te waarborgen. Wij zouden graag het team willen vergroten met nieuwe tochtleiders en wegkapiteins. Wilt u ons daarbij helpen? Neem gerust contact op met Marc Roland (0478 44 50 91 of marc.roland3@gmail.com).


FIETSEN  2022

Klik op de fietsers voor de foto’s van de FIETSVIERDAAGSE !

Eerste fietstocht van het nieuwe seizoen

We starten met fietsen op de eerste woensdag van de maand maart, dit is ongeveer over een maand. Uit ervaring weten we dat we vandaag niet zomaar een fietswinkel kunnen binnenstappen om  onze fiets te laten nakijken of herstellen want reserveren is de nieuwe verplichting. Elektrische fietsen vragen meer onderhoud en zijn kwetsbaarder dan gewone fietsen en pannes zijn onderweg moeilijker, zo niet onmogelijk, te verhelpen. Voor wie zich aangesproken voelt, maak vandaag een afspraak voor nazicht of herstelling en weet dat fietsen met  banden op de juiste spanning, veel vlotter rijdt.

Wie de eerste fietstocht gaat leiden en waar deze ons brengt weten we nog niet. We weten wel dat hij woensdag 1 maart gereden wordt, start om 13:30u aan het Atrium en ongeveer 30 km lang zal zijn.

Info: Marc Roland