Klik hier naar HOME pagina
Home Agenda Sport Cultuur Diverse Mededelingen
Multimedia Wie zijn Wij Contact Archief GDPR
Klik link OKRA site Klik naar Mortsel site

St-Bernadette - Mortsel / Edegem

28 mei 2024

TempowandelenWe zijn een trimester ver in het nieuwe jaar en de statistieken voor wat het tempowandelen betreft zijn eerder teleurstellend. Slechts 16 van de 119 of 13 % van de leden Sport hebben aan minstens één tempowandeling deelgenomen en slechts 7 leden ( minder dan 6%) kunnen we beschouwen als trouw want ze hebben minstens 50% deelnames op de teller. Gemiddeld is de groep wandelaars 7 deelnemers groot.

Als sportclub die bewegen en sociale contacten hoog in het vaandel draagt kunnen we niet fier zijn al kunnen we wel verzachtende argumenten voorleggen. We bieden nog andere activiteiten aan met betere cijfers.

Het tempowandelen op maandagmorgen is nochtans een leuke activiteit om de week te starten. Het is ongeveer 4,5 à 5 km wandelen in de onmiddellijke groene omgeving aan een iets hoger tempo in gezelschap van vrienden. Het beantwoord volledig aan de doelstelling van onze club en bovendien passen we ons aan aan het niveau van de sporters door telkens twee wandelingen aan verschillend tempo te voorzien.

De lente is begonnen en de weersvoorspellingen worden terug gunstiger, dus geen excuus meer om het weer als voorwendsel te gebruiken om niet naar buiten te moeten komen.

En om u nog meer te overtuigen heeft het Bestuur beslist om voortaan geen € 0,2 deelname te vragen.

Niet uitstellen maar doen en zoals steeds, de afwezigen hebben ongelijk.

Iedere maandag om 9:30 u, bijeenkomst aan de ingang van Fort 5 ter hoogte van college OLVE, hoek Rombaut Keldermansstraat en de Rogier Van der Weydenstraat.

Info: Marc Roland

Wandeling woensdag 12 juni - Jules Persyn

Ditmaal gaat onze wandeling naar Broechem. We bewandelen een deel van het Jules Persynpad, we lopen een stukje door een golfterrein en we zien onder meer het kasteel Bossenstein opdoemen tussen de bomen.

De befaamde letterkundige Jules Persyn was weliswaar geboren in Wachtebeke en doceerde aan de Gentse universiteit, maar woonde elf jaar in Broechem, waar hij 1933 begraven werd.

Wie mee wil op woensdag 12 juni verzamelen aan het Atrium om 13 uur. We rijden kostendelend naar Broechem, naar de afspanning Den Moor (Moorstraat 8) en kunnen daar parkeren. Afstand 14 km, dat maakt 2.50€ per passagier.

Er wordt naar gewoonte voorzien in een korte en een langere wandeling.

In Den Moor zien we mekaar terug om bij pot en pint na te praten.

De tochtleiders zijn Griet Lambert (0476 86 63 34) en Jo Vertommen (0479 61 10 96).

Hoe rij je best naar Broechem?

Je kan kiezen via Vremde of via Ranst.

Via Vremde: je neemt de N10, de Lierse Steenweg en sla je in Boechout voorbij de P&R Capenberg (de terminus van tram 15) links af naar Vremde en verder door naar Broechem.Als je in het centrum van Broechem toekomt sla aan de verkeerslichten linksaf op de Antwerpse Steenweg. Een paar honderd meter verder voorbij het gemeenschapscentrum “Den Boomgaard “ maak je een scherpe bocht naar rechts, de Rubensstraat in. Daarna sla je linksaf, dat is de Moorstraat. Aan een kruispunt ga je rechtdoor verder de Moorstraat in en wat verder bereik je aan de rechterkant afspanning Den Moor.

Via Ranst: je volgt de Militaire Baan, de R11 en slaat rechtsaf aan de Herentalse Baan, de N116, en rijdt voorbij Ranst naar Broechem. (De Herentalse Baan heet daar Broechemlei).Vòòr het centrum sla je linksaf op de Bistweg. Vanaf hier de bordjes ‘Den Moor’ volgen.