Klik hier naar HOME pagina
Home Agenda Sport Cultuur Diverse Mededelingen
Multimedia Wie zijn Wij Contact Archief GDPR
Klik link OKRA site Klik naar Mortsel site

St-Bernadette - Mortsel / Edegem

24 februari 2024

TempowandelenWe zijn een trimester ver in het nieuwe jaar en de statistieken voor wat het tempowandelen betreft zijn eerder teleurstellend. Slechts 16 van de 119 of 13 % van de leden Sport hebben aan minstens één tempowandeling deelgenomen en slechts 7 leden ( minder dan 6%) kunnen we beschouwen als trouw want ze hebben minstens 50% deelnames op de teller. Gemiddeld is de groep wandelaars 7 deelnemers groot.

Als sportclub die bewegen en sociale contacten hoog in het vaandel draagt kunnen we niet fier zijn al kunnen we wel verzachtende argumenten voorleggen. We bieden nog andere activiteiten aan met betere cijfers.

Het tempowandelen op maandagmorgen is nochtans een leuke activiteit om de week te starten. Het is ongeveer 4,5 à 5 km wandelen in de onmiddellijke groene omgeving aan een iets hoger tempo in gezelschap van vrienden. Het beantwoord volledig aan de doelstelling van onze club en bovendien passen we ons aan aan het niveau van de sporters door telkens twee wandelingen aan verschillend tempo te voorzien.

De lente is begonnen en de weersvoorspellingen worden terug gunstiger, dus geen excuus meer om het weer als voorwendsel te gebruiken om niet naar buiten te moeten komen.

En om u nog meer te overtuigen heeft het Bestuur beslist om voortaan geen € 0,2 deelname te vragen.

Niet uitstellen maar doen en zoals steeds, de afwezigen hebben ongelijk.

Iedere maandag om 9:30 u, bijeenkomst aan de ingang van Fort 5 ter hoogte van college OLVE, hoek Rombaut Keldermansstraat en de Rogier Van der Weydenstraat.

Info: Marc Roland

Wandeling 13 maart

Pallieterpad -Anderstadpad

Op woensdag 13 maart gaan we nog eens in het land van Felix Timmermans (in Lier dus) wandelen.

Anders dan wat meestal het geval is spreken we niet om 13.00 u af aan het Atrium, maar om 13u30 rechtstreeks aan de Zimmertoren (Zimmerplein Lier).

Met de bus, lijn 90, ben je er vlot.  De bus die bv om 12u53 aan het Gemeenteplein in Mortsel passeert, arriveert om 13u23 in Lier aan de Grote Markt. Vandaar is het 5 minuten stappen tot aan de Zimmertoren. (Uiteraard geraak je er ook met de wagen of per fiets.)

Er zijn twee wandelingen voorzien langs de polder van Lier.  Je dient dus een keuze te maken  tussen: het  Pallieterpad van 5 km (langs de rechteroever van de Nete).of het Anderstadpad van 9 km (langs de linkeroever van de Nete).

Nadien treffen we mekaar terug op het Zimmerplein 12 in café Refuge.

Griet Lambert (0476 86 63 34) en Jo Vertommen (0479 61 10 96) hopen jullie op 13 maart om 13u30 talrijk aan de Zimmertoren te kunnen begroeten.